4 Ara 2008

Hertha Berlin - Galatasaray


Hertha Berlin deplasmanından 3 puanı tek golle penaltıdan aldık. Deplasman yazmaya elim varmıyor aslında. Hertha lehine gelen hakem kararlarının ıslıklanışıyla daha çok Hertha Berlin deplasmanda gibiydi hissettirdi bize.

Uefa sitesinden topa sahip olma oranlarını geçmemişler henüz. Tahminim %65'e %35 Galatasaray üstündür. Özellikle ikinci yarıda gole kadarki bölümde Hertha Berlin çok kötüydü. Galatasaray bu kötü Hertha'dan 3 puanı farka giderekte alabilirdi ama olmadı. Çünkü Galatasaray da kötüydü. Sağ kanatta hiç yok gibiydi. Sol kanatta Lincoln, Baros, Kewell sık sık üçgen kurarak kısa paslarla top öldürdüler. Maç boyunca üç en fazla dört tane 35 metreyi aşan uzun paslar izleyebildik sanırım. Bu önemli bir sorun. Dediğim gibi Galatasaray'ın sağ kanadı alarm veriyor. Hertha maçında çok fazla dikkat çekmemiş olabilir belki ama Sabri sağ kanattaki formsuzluğu ileriki maçlarda takımın başını ağrıtabilir. Üstüne bu maçta Sabri'nin 30-40 metreye yakın ikisi ilk yarıda, biri ikinci yarıda gelen şutları vardı ki tam da saç baş yolduran cinsten.

Maçta başarılıydı diyebileceğim dört kişi var. Servet, Lincoln, Barış ve De Sanctis.

Barış, Ayhan'ın yerini iyi tutmuşa benziyordu... Servet Metalist maçında yaptığı hatadan ders almış, topa daha sağlam sahip oldu. Bir de maçın kırılma noktası olabilecek kaleye giden topu çıkardı... Lincoln, Hacettepe antrenörü Erdoğan Arıca'ya nispet yapar gibiydi sanki. Yattara'nın kulaklarını çınlattı bizlere. Kıvrak bilek hareketlerini kaleye yaklaştığında da yapabilseydi skor daha farklı olabilirdi... De Sanctis Galatasaray'daki en iyi maçlarından birini çıkardı diyebilirim. Maçın adamı Lincoln'den sonra De Sanctis yazılabilir. Çok eleştiriliyor, doğrudur. Topa çıkışlarındaki geç kalması en büyük eksik yönü. Bir de bana boyu kısa geliyor De Sanctis'in. Galatasaray.org ve birçok kaynakta da boyu 1,90 görünüyor ama nedense kısa görünüyor. Yoksa sadece ben mi öyle düşünüyorum?

Şimdi N'oldu?

4 maçta 9 puan topladık ve grupta lideriz. Arkamızda Metalist Kharkiv var 7 puanla ikinci. Son maçında Benfica deplasmanına gidiyor Metalist. Bir iddiası kalmayan grup sonuncusu Benfica'dan 3 puan alırsa Metalist lider, biz ikinci. Farklı her durum için lider Galatasaray olur. Lider bitirmek gruplarını üçüncü bitiren nispeten daha zayıf takımlarla eşleşmek demek.

0 Bulaşık: