26 Kas 2009

Arada Olanlar

Verdiğimiz arada olan önemli olayları kısaca özetlersek.

Arda domuz gribine yakalanmış. Sonradan da düzelmiş. Bu haftaki Bursaspor maçında sahalara dönmesini bekliyoruz. Büyük geçmiş olsun.

Galatasaray basketbol takımından Cemal Nalga skandalı. Cezalı olmasına rağmen takım arkadaşının formasını giyerek maçta oynayan Cemal Nalga'ya ceza yağmış. Bu olaydan sonra basketbol takımı sorumlusu Yiğit Şardan istifa etmiş. Erdemli olan hareket de budur zaten. Bu olayın sorumlusu en başta kimdir takım koçu mu basketboldan sorumlu Yiğit Şardan mı yoksa Cemal Nalga'nın kendisi mi bilmiyoruz. Bana kalırsa bir numaralı sorumlu basketbol teknik ekibidir. Tabii Cemal Nalga'nın kişiliği ayrı bir konu. Böyle bir sahtekarlıkla kimleri kandırabileceklerini düşündüler acaba. Hiç mi ortaya çıkmayacaktı bu olayın kokusu. Sen koskoca Galatasaray camiasının sporcususun. Nasıl büyük bir skandala sebep olacak böyle adice bir fikre razı olursun anlamak mümkün değil.

Bu skandalın ardından gelen ceza yağmuru şöyle:

- Yiğit Şardan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown Genel Menajeri Ali Türsan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown Menajeri Mert Uyguç'a 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik'e 3 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray yardımcı antrenörü Cengiz Karadağ'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown'un eski teknik danışmanı Koray Mincinozlu'ye 2 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
-Oyuncu Cemal Nalga'ya ise 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
-Oyuncu Tufan Ersöz'e 4 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi. Cezası 1 yıldan 4 aya indirildi.

Kurul ayrıca Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker maçındaki olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz ve 40 bin TL ceza verirken , Galatasaray Cafe Crown bu kararlardan sonra Cemal Nalga'nin oynadığı tüm maçlarda hükmen mağlup sayılarak lige -5 puanla devam etmesine karar verildi. Galatasaray Cafe Crown, Teknosa Türkiye Kupası'ndan da ihraç edildi.

0 Bulaşık: