7 Ara 2009

Galatasaray 1 - 1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor



Turkcell Süper Ligin 15. haftasındayız. İlk sekiz hafta Fenerbahçe rekora koşuyordu tüm maçlarını kazanarak. 10. hafta itibariyle 9 galibiyeti ve 1 yenilgisi vardı. Ki o dönem için erken olsa da şampiyonluğun tek adayı olarak gösterilmeye başlanmıştı kimi yazarlar tarafından. Fakat 10. haftadaki Galatasaray derbisinden sonra işler tersine dönmeye başladı. Oynadığı son 4 haftadan sadece 1 puan çıkardı Fenerbahçe. Buraya kadarki kısım, hepimizin yakından şahit olduğumuz şeyler. Peki neden Fenerbahçe'yle başkalık? Ligin 10. haftasından itibaren ligde bu derece kötü bir gidişat çizen bir takım var karşımızda. Peki bu dönemi kim kendisi için avantaja çevirdi? Beşiktaş. Ne yazıkki Galatasaray da Fenerbahçe gibi kötü bir tablo çizdi. Son olarak Ali Sami Yen'de İ.b.b 'yle beraber kalarak ligin ilk yarısını tamamlamaya az bir süre kala liderlik şansını düpedüz tepti. Böylece son 3 lig maçından sadece 2 puan alabildik. Hadi hayırlısı.


Uefa Avrupa Liginde kendi liglerinde liderliklerini garantilemiş iki takım ve İngiltere'de Manchester United'ı yenen bir takımdan bahsediyoruz. Üçünün de ligde puan kaybetmesi tesadüf müdür bilemeyiz. Yalnız haftaçinde aldıkları sonuçların futbolcularda bir rehavet oluşturduğunu söylemek mümkün. Takımların Avrupa'da aldıkları sonuçlarla ligdekilerin paralellik göstermemeleri başka ne türlü açıklanır ki?

Haftaiçi taraftarlarını sokaklara döken üç takım. Haftasonu üstelik ikisi maçları kendi evlerinde oynamalarına rağmen galip gelemiyorlar. Ligde üst üste gelen puan kayıplarına ne yöneticilerin ne de futbolcu ve taraftarların sesini çıkarmamaları mümkün değil artık. Zaten Aziz Yıldırım'ın verdiği tepki de bunu gösterir nitelikteydi zaten.

Bu akşamki maçın tahlilini, sonuçlarını ve nedenlerini uzun uzadıya yazmaya gerek yok sanırım. Avrupa'da gayet güzel sonuçlar alan takımlar neden Süper Lig'de tökezliyor çözmek zor. Fakat ligin bu şekliyle daha çekişmeli sürdüğü de bir gerçek. İkinci yarının son haftalarının da bu çekişmeyle olacağını elbette tahmin edemeyiz. Yalnız, olsa da tadından yenmez yani. Düşünsenize ligin bitimine iki hafta kalmış ve şampiyonluk adayı beş takım. Bu maçları izlemeye yürek dayanmazdı.















resimler kaynak: sporx.com

0 Bulaşık: