3 Ara 2009

Galatasaray vs. Panathinaikos



Bu akşam ligde namağlup olarak Panathinaikos'u ağırlıyoruz. Uefa Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Yunanistan deplasmanından 3-1 lık galibiyetle dönmüştük. Sıra 5. maçta rövanşta. Ali Sami Yen yine bayram yerine dönecek. Maç 22.05'te naklen Star Tv'de. Biz 10 puanla grupta lider iken 2. sırada ise Panathinaikos yer alıyor. Bir nevi liderlik mücadelesi yaşanacak bu akşam. Deplasmanda bile net bir skorla mağlup ettiğimiz Panathinaikos'u bu akşam da yine mağlup edeceğimizden şüphem yok. Yalnız bu mağlubiyeti zorlaştırması muhtemel oyuncular var Panathinaikos'ta. Karagounis ve Simao. Fakat en önemlisi Djibril Cisse. Djibril Cisse uefa.com a şöyle demiş: "Evinde atmosferi olan takımlara karşı oynamak her zaman beni heyecanlandırır." Umarım Cisse bu akşam kafasını tribünlere doğru çevirdiğinde aklına bu sözü getirecek ambiyansı oluşturmuş oluruz.

Bu akşam Galatasaray'da en önemli eksik Baros. Nonda mı, Baros mu daha iyi forvet. Buna karar vermenin en mantıklı yolu istatistikler. Avrupa kupalarında Nonda 7 yol atarken, Baros 5 gol attı. Bu akşamki sert Panathinaikos defansına karşı Nonda'nın daha iyi direnç sergileyeceği kesin. Baros sakat olmasaydı da tek forvet tercihini Nonda'dan yana kullanmak daha iyi olurdu. Bunun yanında Arda'nın domuz gribi tedavisinden sonra eskisi gibi etkili futbol oynayamadığı göz önüne almamız gerek. Bu maçta eski performansını tekrar sahalarda görmeyi umuyoruz.

Avrupa kupalarında UEFA kupasını aldığımız 2000 senesi de dahil olmak üzere en iyi performansı bu yıl sergiliyoruz. Tek amaç bunu devam ettirmek olmalı. Namağlup olarak devam ettiğimiz grupta Panathinaikos karşısında sahadan galip ayrılıp grup liderliğini garantilemek istiyoruz. Haydi Galatasaray coştur bizleri.

Not: Avea aboneleri 6 sms/12 kontör karşılığında GS yazıp 9494'e göndererek Galatasaray futbol paketine abone olabilirler. Bu abonelikle takımımızın Avrupa'da atacağı her gol için 15 kontör/5 dakika kazanıyor. Galatasaray'ın bu yıl Avrupa kupalarında 3 gol ortalamayla oynadığını düşündüğümüzde Avea aboneleri çok karlı çıkacaktır :)

0 Bulaşık: